fbpx

Verantwoord speelgoed voor kleine eco-helden

Op je fietsje naar school, je oudere broers T-shirt een nieuw leven geven en spelen met verantwoord speelgoed: je kan niet jong genoeg beginnen met ‘goed doen’ voor moeder natuur toch! Maar hoe weet je wanneer speelgoed verantwoord is? Als ‘Grote Mensen’ is het onze taak om duurzaam speelgoed aan te bieden dat lang meegaat, een missie heeft om echt een verschil te maken, circulair is en bovenal veel te leuk is om ooit weg te gooien.

Wat maakt Zsilt speelgoed verantwoord en duurzaam?

Het is 100% gemaakt uit gerecyclede materialen

Wist je dat Nederland koploper is in de wereld als het gaat om inzamelen, zorgvuldig scheiden en verwerken van plastic afval? Yep, ons kleine landje maakt hierdoor een grote impact en jij kan deel uitmaken van deze circulaire samenleving. Dat doe je natuurlijk door bewuster duurzame spullen te kopen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen, en nog beter: van  Nederlandse ondernemers (hoi dat zijn wij!).

Zsilt is begonnen uit een liefde voor de kust en daarom doen wij ons deel om de plastic afvalketen te sluiten en onze kust schoon te houden. Door unieke samenwerkingen met duurzame ondernemers en pioniers in de afvalverwerking, hebben wij een manier gevonden om veilig en mooi speelgoed te maken van gerecycled plastic. Go Seaside Fan Club!  Wij gebruiken lokaal plastic uit Nederlandse huishoudens, bijvoorbeeld een lege shampoo fles of de plastic verpakking van die lekkere vega burger. We voorkomen dus echt kilo’s plastic afval, wat we gebruiken als grondstof voor ons strandspeelgoed.

Door verantwoord speelgoed te maken van gerecycled plastic in plaats van nieuw plastic, besparen we ook nog eens heel wat CO2. Het maken van nieuw plastic is namelijk heel erg vervuilend en met gerecycled plastic hoef je geen nieuwe aardolie te gebruiken.

Wij zijn altijd op zoek naar circulaire oplossingen

Er is al zoveel plastic op onze wereld, waarom zouden we nieuw plastic maken? Daar kunnen we al het speelgoed dat we nodig hebben, en nog veel meer, van maken. Daarom hebben wij eerst een circulaire oplossing bedacht voor het maken van strand speelgoed, en willen we dit blijven doen voor meer producten in de toekomst. We laten zien dat het gewoon kan en hierdoor hopen wij anderen te inspireren om ook naar circulaire oplossingen te zoeken. 

Als iets circulair is dan betekent het dat er eigenlijk geen afval is bij het productieproces of als het weer gerecycled moet worden. De grondstoffen waar je product van gemaakt is, hoef je nooit weg te gooien (dus niet te verbranden in een afvalverbrandingsoven). Je kan er altijd weer waardevolle en goede nieuwe producten van maken. Zo blijft de productieketen rond en schoon!

Productie in Nederland shop your locals!

Een verantwoord merk probeert zoveel mogelijk, in elk aspect van het bedrijf duurzaam te zijn. Dus niet alleen hoe het is gemaakt en van wat voor grondstoffen, maar ook waar. Alle producten van Zsilt worden gemaakt in Nederland. Zo hebben we directe controle over de kwaliteit en hoeven we geen vervuilende vrachtschepen te gebruiken om onze producten uit het buitenland te vervoeren.

We gebruiken duurzame wikkels en verpakkingen. Je kan mooi verantwoord speelgoed maken, maar als het verpakt is met een wikkel van plastic of andere nieuwe en vervuilende materialen dan is het eigenlijk niet meer zo verantwoord als het zou kunnen zijn. We zijn op de goede weg. Zo leren we elke keer weer bij. En als het mogelijk blijkt een betere oplossing te kiezen ergens in het hele proces, dan doen we dat ook. Wij geloven dat, stap voor stap, de beweging naar een circulaire grondstofketen en economie in beweging gezet zal worden. We dragen daar graag ons steentje aan bij. 

We gebruiken duurzame wikkels en verpakkingen

Wij hebben geprobeerd onze wikkels en verpakkingen zo klein mogelijk te maken, zodat we nog wel alle belangrijke informatie kunnen delen, maar niet onnodig veel materiaal gebruiken. Zsilt speelgoed wordt verpakt in karton dat 100% gemaakt wordt van gerecycled papier. Daarnaast gebruiken we omdozen met FSC-keurmerk wat inhoudt dat het papier van verantwoorde herkomst is. Of het nou gaat om wat we eten, dragen of kopen; laten we samen zorgen dat we zo min mogelijk de planeet belasten. Maak die kleine eco-helden trots (die zo van onze planeet houden) en shop verantwoord speelgoed hier.

Draai je toestel
voor het beste resultaat

Product is zojuist toegevoegd aan je winkelwagen